Octofeed – soluţia pentru un Facebook aerisit şi simplificat

Octofeed – soluţia pentru un Facebook aerisit şi simplificat

Am scris câteva articole despre cum poţi transforma pagina de Facebook într-o resursă de informaţii relevante, fără SPAM-uri şi postări stupide. Chiar şi fără Timeline. Dacă ai reuşit să-ţi personalizezi contul la un nivel satisfăcător din aceste puncte de vedere, următorul pas ar fi să încerci un Facebook simplificat ca interfaţă.

Problema este însă mai complicată decât atât deoarece, în ciuda faptului că sunt permise anumite intervenţii „third party”, personalizarea la nivel de interfaţă poate fi realizată doar de programatori iscusiţi.

Există însă alternative pentru utilizatorii de rând, iar una dintre ele este „Octofeed” – o pagină Web care filtrează conţinutul de pe Facebook şi îl afişează într-un mod simplificat la extrem.

Practic, „colosul” Facebook este redus la două mari secţiuni: „The Wall” şi „The Feed„. Prima înglobează postările de pe Wall-ul personal, iar a doua afişează fluxul de informaţii la care ai subscris (sau cu care eşti spamat, după caz).

Trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp să mă acomodez cu acest design propus de Octofeed. Wall-ul extras de pe Facebook arată diferit: în dreapta apare autorul postării şi eventual un scurt lead, iar în stânga apare imaginea sau videoclipul asociat (dacă există).

Pe site-ul Octofeed nu ai cine ştie ce opţiuni, cum spuneam, totul este simplificat: poţi da like, poţi comenta sau intra pe pagina originală de pe Facebook şi… cam atât.

Pentru a accesa datele de pe Facebook, evident trebuie să te autentifici cu contul tău personal.

Cât de util este Octofeed? Depinde de la caz la caz. Cum spuneam, dacă îţi doreşti un Facebook simplificat, aerisit, această pagină merită încercată. Dacă preferi să accesezi conţinutul în formatul original, pagina oficială Facebook rămâne în picioare.

Nu uita de posibilităţile de personalizare, de filtrele prin care o poţi face mai curată, mai relevantă şi mai intimă, astfel:

Site-ul octofeed.com a fost nominalizat la categoria „Best Website” în cadrul premiilor „aWWWards 2012”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News