OLX introduce livrări cu verificare prin Poșta Română, cu costuri mai mici de transport

25.05.2021
OLX introduce livrări cu verificare prin Poșta Română, cu costuri mai mici de transport

Poșta Română anunță că a încheiat un parteneriat cu site-ul de anunțuri OLX pentru a oferi livrări mai ieftine pentru cei care vând produse pe platforma online.  Costurile de transport vor beneficia de un tarif preferențial care poate fi cu până la 44% mai mic față de costurile standard de transport. Coletele vor fi distribuite către cumpărători prin intermediul serviciului Inter Point al Poștei Române, realizat pentru cei care cumpără sau vând produse online.

OLX va livra pachete cu verificare prin intermediul Poștei Române

OLX implementează astfel o nouă metodă de transport în interfața de vânzare, prin intermediul serviciilor Poștei Române. Din platforma online vânzătorul alege din listă una dintre cele 800 de subunități poștale informatizate unde va ajunge coletul, destinația fiind aleasă de cumpărător. Tot din platforma OLX este generat un AWB, care trebuie prezentat, alături de colet, la orice oficiu poștal pentru expediție.

Poșta Română spune că pachetele pot ajunge la destinație în maximum 2 zile de la expediere în cadrul livrărilor în același județi și în maximum 3 zile pentru livrarea în alte județe. Pachetele beneficiază și de sistem Track&Trace prin care poți monitoriza pachetul online. Pachetele nu pot depăși însă greutatea de 30 de kg.

Poșta Română trimite aviz prin SMS la momentul în care pachetul a ajuns în oficiul poștal și există chiar și posibilitatea de a verifica conținutul înainte de a-l prelua, cu opțiunea de a-l trimite înapoi, dacă nu este conform.

Cheltuielile de transport sunt însă suportate de cumpărător, care face plata la destinație prin mandat poștal. Trimiterile vor fi păstrate în subunitățile poștale timp de 10 zile. Dacă nu sunt ridicate sau sunt refuzate, pachetele sunt returnate expeditorilor, iar costurile de transport sunt suportate de OLX.

„Prin parteneriatul încheiat cu OLX România, venim în sprijinul utilizatorilor acestei platforme, cu un tarif cu până la 44% mai mic, spre deosebire de tarifele de listă. Suntem încântaţi că OLX a identificat în Poşta Română un partener de încredere şi s-a îndreptat către noi, prin încheierea acestui contract, în urma analizei din care a reieşit că 26% din trimiteri se livrau prin intermediul companiei noastre. Avem convingerea că va fi un parteneriat de succes şi estimăm un trafic de peste 600.000 de colete, anual”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult