Opera cumpără Skyfire, vizează tehnologiile de optimizare video şi platforma online de distribuţie

15.02.2013
Opera cumpără Skyfire, vizează tehnologiile de optimizare video şi platforma online de distribuţie

Acum două zile, Opera Software a anunţat că viitoarele sale browsere vor renunţa la motorul de afişare proprietar Presto în favoarea cunoscutului WebKit. Această schimbare de direcţie îi va permite companiei să-şi concentreze eforturile pentru îmbunătăţirea altor servicii şi tehnologii conexe, iar compania se pare că s-a pus deja pe treabă.

Primul pas făcut după acest anunţ este achiziţia companiei Skyfire Labs, creatoarea unui celebru browser pentru Android şi iOS care, la fel ca Opera Mini, foloseşte procesarea cloud şi oferă o versiune optimizată a paginilor, dar care oferă în plus suport pentru plugin-uri precum Adobe Flash, Silverlight sau Windows Media.

Această ultimă tehnologie de optimizare a fluxurilor video, numită Rocket Optimizer, a fost de altfel şi unul dintre motivele principale achiziţiei. Tehnologia este folosită nu doar de browser-ul Skyfire, ci este licenţiată şi de mai mulţi operatori de telefonie mobilă pentru optimizarea fluxurilor video trimise către abonaţi. Opera afirmă că Rocket Optimizer permite utilizatorilor şi operatorilor sa facă economii de trafic care merg până la 60 de procente, oferind totodată şi ajustarea dinamică a compresiei în funcţie de lăţimea de bandă disponibilă cu un timp de răspuns foarte bun.

Cel de-al doilea produs vizat de Opera este Skyfire Horizon, o platformă comercială pentru distribuţia de aplicaţii şi conţinut media accesibilă direct din browser, norvegienii încercând să extindă propria lor platformă online Opera Web Pass. Conform declaraţiilor făcute, aceste soluţii permit fructificarea unor oportunităţi noi de afaceri, Web Pass fiind folosit, de exemplu, pe teritoriul Malaeziei pentru activarea de planuri de date prepay.

Tranzacţia se va finaliza la jumătatea lunii martie, după plata celor 155 de milioane de dolari, Skyfire Labs urmând să devină o subsidiară autonomă în cadrul Opera Software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video