Opera Software testează Max, un viitor serviciu pentru optimizarea traficului 3G pentru telefoane

18.12.2013
Opera Software testează Max, un viitor serviciu pentru optimizarea traficului 3G pentru telefoane

Compania Opera Software a implementat de multă vreme, mai întâi în browser-ele pentru platformele mobile, ulterior şi în produsele desktop, o interesantă opţiune pentru optimizarea traficului Web. Conştientă de utilitatea unei astfel de opţiuni, care permite economisirea datelor alocate şi oferă viteze mai bune de încărcare pe conexiunile foarte lente, Opera încearcă acum un produs ceva mai ambiţios: Opera Max.

Disponibil momentan doar în stadiu Beta şi doar pe teritoriul Statelor Unite, Opera Max este un serviciu online care preia ideea opţiunii de optimizare a traficului Off-Road (cunoscută şi sub denumirea veche Turbo) şi încearcă să o transforme într-una cu o utilitate mult mai ridicată deoarece va fi disponibilă pentru toate aplicaţiile instalate pe telefon sau tabletă.

Soluţia din spatele Opera Max este una simplă. Cu ajutorul unei aplicaţii, tot traficul Web generat de telefon va fi redirecţionat printr-o conexiune VPN către serverele Opera, unde va fi procesat. Graţie acestui mod de lucru, de aceste servicii vor beneficia toate aplicaţiile locale, Opera Max urmând să optimizeze conţinutul HTML, imaginile şi fluxurile video. Este de la sine înţeles că traficul criptat nu poate fi interceptat şi optimizat, însă rămân suficient aplicaţii cu trafic necriptat care pot profita de Opera Max.

În acest moment, Opera Max se află în etapa de testare doar pe teritoriul Statelor Unite pentru utilizatorii terminalelor Android 4.0 sau mai noi, compania afirmând că intenţionează să extindă în curând platformele software suportate şi regiunile în care acest serviciu este disponibil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News