Orange anunţă 100% acoperire în reţeaua 4G, la nivel urban

22.05.2017
Orange anunţă 100% acoperire în reţeaua 4G, la nivel urban

Lansat la nivel naţional în 2014, serviciul Orange 4G oferă acum acoperire 100% la nivel urban. În acest moment, reţeaua Orange 4G este prezentă în 7585 de localităţi.

Potrivit companiei, de la lansarea serviciului Orange 4G şi până acum, traficul de date la viteze 4G a crescut de 128 de ori, demonstrând nevoia tot mai ridicată de conectivitate. Tendinţa s-a păstrat şi în ultimul an, traficul 4G crescând de patru ori în Q1 2017 vs Q1 2016.

Investiţiile realizate în extinderea acoperirii 4G răspund nevoii clienţilor noştri de conectivitate neîntreruptă la viteze superioare, oriunde şi oricând au nevoie. Pentru a susţine transformarea digitală, calitatea reţelei este esenţială. Prin investiţiile şi eforturile realizate am urmărit să consolidăm o reţea de încredere, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoii tot mai crescute de conectivitate, astfel încât utilizatorii noştri să aibă, aşa cum s-au obişnuit de două decenii, acces la servicii de cea mai înaltă calitate.” a declarat Ştefan Slavnicu, Chief Technical Officer în cadrul Orange România.

La 31 martie 2017, 2,4 milioane de clienţi utilizau serviciile Orange 4G, dublu faţă de primul trimestru din 2016. Toate acestea au fost susţinute de creşterea vânzărilor de smartphone-uri şi de dispozitive conectate la smartphone, precum şi de continuarea extinderii acoperirii serviciilor 4G oferite de Orange.

Zonele unde serviciile 4G înregistrează în mod constant cele mai mari vârfuri de trafic sunt Bucureşti, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Mureş. Intervalul orar cu cele mai mari creşteri de trafic este cuprins între ora 20:00 şi ora 22:00. Cele mai populare categorii de aplicaţii şi de conţinut pentru care utilizatorii folosesc serviciile 4G sunt : 39% streaming, 47% browsing, 5% din trafic este înregistrat de aplicaţiile de messaging.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult