Outlook.com transferă funcţiile „premium” către abonamentele Office 365

31.10.2017
Outlook.com transferă funcţiile „premium” către abonamentele Office 365

Microsoft a anunţat câteva modificări semnificative pentru serviciul de e-mail Outlook.com, care îi va nemulţumi în special pe cei care nu au abonamente Office 365. În încercarea de a consolida pachetul Office, compania va renunţa la abonamentele premium pentru Outlook, lucru care va duce la funcţii reduse pentru cei care nu au nevoie de stocare multă în OneDrive sau de aplicaţiile desktop Word, Excel şi Power Point.

Abonamentul premium pentru Outlook.com oferea eliminarea reclamelor din clientul de e-mail, mai multă stocare pentru ataşamente şi funcţii de securitate extinse. Cei care nu au deja un astfel de abonament nu vor mai putea să înregistreze un astfel de cont de acum înainte, în timp ce utilizatorii care beneficiază de abonamente active vor putea în continuare să le prelungească în cazul în care nu doresc să renunţe la aceste funcţii. Nu este însă clar cât va mai fi disponibilă reînnoirea.

Toate aceste funcţii sunt însă transferate către abonamentele Office 365, lucru care îi va bucura cu siguranţă pe utilizatorii deja existenţi care nu aveau şi Outlook Premium. Această mişcare va asigura cu siguranţă o mică creştere a numărului de utilizatori activi de Outlook.com. Vestea şi mai bună pentru abonaţii Office este că Outlook.com va mai primi şi alte noi funcţii accesibile exclusiv abonaţilor.

Un abonament Office 365 costă 70 de euro pe an în acest moment şi oferă acces la suita de aplicaţii desktop, alături de 1 TB de stocare în OneDrive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult