Pasionaţii de jocuri PC, vizaţi de un nou virus care criptează fişiere Save Game

Pasionaţii de jocuri PC, vizaţi de un nou virus care criptează fişiere Save Game

După colecţia de poze şi documente text, producătorii de ransomware au luat în vizor o nouă categorie de fişiere, extrem de importante pentru orice pasionat de jocuri PC.

Acţionând după acelaşi tipar ca şi alte forme de ransomware, noul malware cunoscut după numele TeslaCrypt atacă în primul rând fişierele unor jocuri extrem de populare  ca League of Legends, Call of Duty, Dragon Age, StarCraft, MineCraft, World of Warcraft şi World of Tanks, cunoscute pentru numărul foarte mare de fani. Odată infiltrat, TeslaCrypt pune la grea încercare devotamentul acestora cerând până la 1000 dolari taxă pentru răscumpărarea fişierelor Save Game, blocate folosind un algoritm de criptare sofisticat.

Pasionaţii de jocuri PC, vizaţi de un nou virus care criptează fişierele Save Game

TeslaCrypt pare a fi doar o rudă îndepărtată a temutului CryptoLocker, în prezent una dintre cele mai periculoase forme de malware, specializat în deturnarea fişierelor personale găsite pe hard disk, care  nu mai pot fi recuperate decât obţinând cheia originală folosită pentru criptarea acestora, aflată în posesia atacatorilor şi cedată numai după plata unor sume consistente de bani.

Ca şi CryptoLocker, noul TeslaCrypt promite recuperarea fişierelor criptate în urma unei plăţi efectuate în moneda virtuală Bitcoin, sau folosind contul PayPal. Din păcate în lipsa unor mijloace eficiente pentru recuperarea fişierelor criptate de virus, singura metodă sigură de protecţie este backup-ul periodic al fişierelor şi evitarea de la bun început a infectării, luând o serie de măsuri preventive împotriva atacurilor cu ransomware.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult