Patronii Uber au ascuns o breşă de securitate care a expus datele personale a 57 milioane de utilizatori

22.11.2017
Patronii Uber au ascuns o breşă de securitate care a expus datele personale a 57 milioane de utilizatori

Uber are un nou CEO, Dara Khosrowshahi, mai puţin dispus la a ascunde sub covor greşelile companiei.

Compania de ride sharing a dezvăluit pentru Bloomberg că un atac informatic care a expus în luna octombrie 2016 datele personale a peste 57 milioane de clienţi şi şoferi, inclusiv adrese email şi numere de telefon, a fost ţinut secret de fosta conducere a companiei.

În loc să raporteze problema autorităţilor, Uber a plătit hackerilor 100.000 de dolari pentru a ţine informaţiile secrete timp de peste un an. Din fericire, până la acest moment nu există dovezi că datele ar fi fost folosite în afara companiei.

Sub noua conducere, Uber promite că va gestiona mai bine probleme de acest gen, cât şi luarea de măsuri suplimentare pentru securizarea conturilor de utilizator compromise. Recunoscută pentru obiceiul de a ignora legile din ţările unde îşi desfăşoară activitatea, compania nu este la primul incident în care sunt divulgate datele utilizatorilor, verdictul unui proces recent încheiat la un tribunal din New York obligând compania să accepte audituri periodice de securitate din partea autorităţilor americane.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News