Pipe, prima aplicaţie Facebook pentru transferul de fişiere

06.06.2013
Pipe, prima aplicaţie Facebook pentru transferul de fişiere

Probabil că cele mai enervante lucruri de care ne lovim pe Facebook, exceptând prietenii care partajează tot felul de prostii, sunt aplicaţiile. Doar pentru că cele mai multe sunt inutile, de slabă calitate sau ambele la un loc, nu înseamnă că printre ele nu se pot găsi din când în când şi produse utile, iar noul Pipe este un astfel de exemplu.

Aflat în stadiu beta timp de aproape un an, Pipe a fost lansat ieri şi este primul serviciu pentru partajarea fişierelor care este integrat în cadrul Facebook. Serviciile Web care oferă acest lucru sunt vechi şi nenumărate, însă dacă Facebook este deschis permanent într-un tab al browser-ului, atunci Pipe ar putea fi ceva mai la îndemână decât acestea.

 

Pipe permite transferul fişierelor cu dimensiuni de până la 1 GB şi stocarea acestora pe o perioadă de maximum cinci zile. Interfaţa aplicaţiei este foarte simplă, acesta încărcând lista de prieteni şi afişând disponibilitatea acestora. În cazul în care sunt online şi folosesc Pipe, aceştia vor primi un mesaj iar transferul va putea începe imediat. Dacă aceştia nu sunt atenţi la mesagerie, nu rulează Pipe sau nu sunt online, fişierul dorit va fi stocat online timp cinci zile şi va putea fi descărcat oricând în acest interval.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News