Playboy se pregătește de metavers cu planuri pentru o „vilă virtuală” și NFT-uri

13.02.2022
Playboy se pregătește de metavers cu planuri pentru o „vilă virtuală” și NFT-uri

Playboy nu mai există în formatul său original, de revistă fizică, dar brandul pare să adopte noile tehnologii pentru a ajunge la publicul secolului 21. Asemeni multor brand-uri, Playboy se pregătește de intrarea în „metavers”, CEO-ul companiei, Ben Kohn, anunțând că folosind blockchain-ul și NFT-uri, compania dorește să creeze „Vila Playboy” virtuală. Nu este clar însă ce se va întâmpla în această vilă virtuală și nici cum vor avea acces membrii la aceasta.

Planurile pentru Vila Playboy virtuală includ tehnologia blockchain

Vila Playboy a lui Hugh Hefner a fost celebră în cea de-a doua jumătate a secolului 20 și începutul secolului 21, iar realizarea unei versiuni digitale ar putea face experiența mult mai accesibilă unui public larg. Totuși, nu este clar în ce „metavers” va fi inclusă această vilă virtuală. Asta pentru că momentan nu există un metavers care să domine piața, iar fiecare soluție în parte va beneficia de propriul regulament.

Momentan, eforturile Playboy în domeniul metaversului au fost concentrate pe Decentraland, un spațiu virtual în care mai multe celebrități și brand-uri au realizat evenimente virtuale. Totuși, nivelul de interacțiune și fidelitatea grafică ale Decentraland nu sunt tocmai atrăgătoare, iar evenimentele par să fie oricum, dar nu… „distractive”.

Înainte de Vila Playboy virtuală însă, compania se concentrează pe adopția tehnologiilor precum blockchain, având deja NFT-uri cu iepurașul din logo vândute prin intermediul Open Sea. Kohn, CEO-ul companiei, spune că Playboy deține peste 10 milioane de „bunuri digitale” pe care le poate vinde sub formă de NFT-uri în viitor. Aici vorbim probabil despre fotografii celebre, care au fost publicate în revistele Playboy de-a lungul deceniilor.

Pe lângă vila virtuală, compania are în plan să deschidă și alte vile fizice, la care ar putea ar putea avea acces doar membrii. Aceștia vor putea fi verificați pe baza blockchain-ului, probabil folosind NFT-urile pe care le dețin drept legitimație de membru.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult