Postările YouTube Shorts vor deveni mult mai lungi, prin adăugarea opțiunii Live Stream

02.08.2023
Postările YouTube Shorts vor deveni mult mai lungi, prin adăugarea opțiunii Live Stream

YouTube „împrumută” de la rivalii TikTok și Reels, adăugând opțiunea de Live Stream pentru postările YouTube Shorts.

Creatorii YouTube care doresc să-și sporească audiența primesc o nouă opțiune pentru Live-uri la secțiunea Shorts. Sesiunile astfel pornite păstrează formatul full-screen vertical specific postărilor YouTube Sorts, fiind în schimb evidențiate de algoritmii platformei. Altfel spus, sesiunile live vor avea prioritate în fața postărilor obișnuite, pe toată durata transmisiunii respective.

Comparat cu Instagram Reels și TikTok, YouTube Shorts pare uneori în spatele competiției, Google încercând să recupereze anunțând funcții „noi” care de fapt, doar imită facilitățile oferite de alții. Spre exemplu, directorul YouTube Sarah Ali a anunțat recent ” Collabs”, o nouă opțiune pentru realizarea de clipuri Shorts împreună cu alte vedete YouTube, ambii protagoniști apărând în mod side-by-site discutând între ei sau cu fanii care îi urmăresc.

Revenind la opțiunea Live Stream, aceasta este anunțată în primă etapă pentru sesiuni în format „solo”, dar probabil că va apărea și pentru sesiunile de tip colaborativ.

Între timp, rivalul YouTube încearcă și alte inovații promițătoare, precum dublarea asistată de AI a coloanei sonore în diferite limbi de circulație și generarea automată a subtitrărilor, cea din urmă având destul de mult succes în forma deja lansată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult