Postul de televiziune RT America se închide, toți angajații au fost concediați

04.03.2022
Postul de televiziune RT America se închide, toți angajații au fost concediați

Russia Today, televiziunea de stat a Rusiei, care are versiuni în mai multe limbi, pe mai multe continente, a fost blocată în ultimele zile în țările din vest pentru răspândirea de propagandă în legătură cu invazia Ucrainei. În timp ce momentan majoritatea diviziilor vestice ale televiziunii par să rămână în picioare, RT America anunță că va concedia aproape tot personalul din SUA și că va înceta emisia.

Postul de televiziune rusesc RT America a concediat tot personalul

RT America, controlată de compania T&R Productions în SUA a anunțat că va opri toate operațiunile imediat în toate sediile pe care le are, ca rezultat al unor „evenimente care au dus  la întreruperea neprevăzută a afacerilor”. Acest eveniment menționat este cel mai probabil blocajul RT de pe YouTube, Twitter și Facebook blochează televiziunea în țările vestice, dar și faptul că rețeaua de televiziune prin satelit, DirecTV, unul dintre cei doi operatori din SUA care aveau canalul în ofertă, a decis să renunțe la acesta. De asemenea, Google și Apple au scos aplicațiile RT din App Store și Google Play.

De asemenea, Roku, o platformă smart TV populară în SUA, a eliminat accesul la RT America. Postul de televiziune are în SUA birouri în New York, Miami, Los Angeles și Washington DC. Angajații au fost anunțați că vor fi concediați în cadrul unei ședințe care a durat aproximativ două minute, în care a fost explicat rapid că operațiunile RT America se încheie. Angajații vor primi două salarii compensatorii.

Misha Solodovnikov, general manager al T&R Productions, a declarat că aceste concedieri sunt „permanente”, deci nu pare să existe un plan de a redeschide RT America, chiar dacă situația din Ucraina s-ar termina.

CNN spune că angajații care au fost de față au rămas șocați, iar unii dintre ei au izbucnit în plâns, întrucât slujbele de care depind financiar brusc nu mai există.

sursa: CNN

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult