Premiu de 10000 dolari, acordat unui copil în vârstă de 10 ani pentru semnalarea unui bug în reţeaua Instagram

04.05.2016
Premiu de 10000 dolari, acordat unui copil în vârstă de 10 ani pentru semnalarea unui bug în reţeaua Instagram

Aparent, oricine poate câştiga premiul de 10000 dolari acordat de Facebook în cadrul programului Bug Bounty. Tot ce trebuie să faci este să descoperi şi apoi să fi primul care semnalează o vulnerabilitate care poate compromite securitatea reţelelor de socializare deţinute de Facebook.

Luăm exemplul lui Jani, un puşti din Finlanda în vârstă de numai 10 ani, care a găsit o modalitate pentru a şterge comentariile altor utilizatori din reţeaua Instagram, fără a fi necesară autentificarea în conturile acestora. În loc să păstreze secretă vulnerabilitatea descoperită, Jani a semnalat problema trimiţând un raport administratorilor Instagram. Pentru adjudecarea recompensei în bani, Jani a demonstrat echipei Instagram bug-ul descoperit, ştergând un comentariu postat de aceştia pe un cont de test.

Programul Bug Bounty, iniţiat de Facebook în anul 2011, este adresat hackerilor White Hat, experţi în securitate şi utilizatori entuziaşti, recompensând cu sume de bani descoperirea şi raportarea problemelor de securitate ce vizează produsele companiei. Astfel, doar în anul 2015 Facebook a acordat premii în valoare cumulată de 936000 dolari către 210 cercetători diferiţi, pentru raportarea unui număr de 13000 posibile probleme, dintre care 102 au fost determinate ca având un „impact de securitate” major.

Vezi şi A început vânătoarea de recompense pentru bug-uri pe Facebook

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult