Prognoza meteo afișată de Google primește interfață nouă

22.12.2022
Prognoza meteo afișată de Google primește interfață nouă

Rămasă practic neschimbată în ultimii ani, interfața bazată pe cartonașe folosită pentru afișarea prognozei meteo primește îmbunătățiri notabile, Google optimizând formula după care sunt afișate noutățile despre starea vremii.

Anunțată cu un mesaj de forma “New! A fresh look for weather that gives you more details about your forecast”, noua interfață pune detalii esențiale precum temperatura și temperatura resimțită în colțul stânga-sus al ecranului. În partea dreaptă sunt evidențiate șansele de precipitații, umiditatea și viteza vântului. Indicat cu trei puncte verticale, meniul de configurare afișat în colțul dreapta-sus permite setarea unității de temperatură folosite.

Mai jos putem găsi „Prezentarea generală”, împărțită pe patru tab-uri care detaliază prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore, folosind pictograme modernizate. Dincolo de tab-ul cu informații despre temperatură și cât de senin va fi cerul, celelalte secțiuni oferă informații despre precipitații, vânt și umiditate.

La partea de jos a ecranului este afișat un al doilea carusel, detaliind prognoza meteo pentru următoarele 10 zile.

Deși a adus modificări la partea de prezentare, Google nu a schimbat sursa informațiilor meteo, livrate în continuare de portalul weather.com.

Probabil că lansarea atât de mult întârziată a noii interfețe pentru starea vremii nu ține de vreo omisiune din partea Google, cât de lipsa de obiecții a utilizatorilor, care probabil ar fi rămas la fel de mulțumiți și cu actuala formulă de prezentare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult