RCS & RDS va introduce servicii 4G LTE de internet mobil în 25 de oraşe

RCS  & RDS va introduce servicii 4G LTE de internet mobil în 25 de oraşe

Proaspăt deţinătoare a unei licenţe 4G în banda de 2600 MHz (TDD), compania RCS  & RDS a anunţat că până la finalul acestui an va pune la dispoziţia clienţilor săi (noi şi existenţi) servicii de date 4G fără costuri suplimentare, disponibil la orice tio de abonament în 25 de oraşe din ţară. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps.

Prima etapă a proiectului va aduce avantajele tehnologiei 4G clienţilor Digi Mobil din 12 orase. Astfel, până la finalul lunii septembrie reţeaua Digi mobil va oferi şi servicii de date 4G în oraşe ca Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Constanta, Iaşi, Arad, Sibiu, Piteşti si Ploieşti, urmând ca pana la finalul anului sa îşi extindă aria de acoperire in Galaţi, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureş, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reşiţa, Slatina, Hunedoara, Vaslui şi Alexandria. In acelaşi timp, compania va continua sa îşi dezvolte reţeaua de comunicaţii mobile pentru a avea acoperire 3 G si 4G la nivel naţional.

„Noua licenta in banda de 2600 MHz ne va permite sa dezvoltam in continuare reteaua de comunicatii mobile, astfel incat sa le oferim clientilor nostri o mai buna acoperire, viteze mai mari de transfer pentru traficul de date de care beneficiaza la orice tip de abonament, la aceleasi preturi competitive cu care i-am obisnuit. ” a declarat Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS & RDS.

Tehnologia 4G va fi disponibilă in pachetele Digi Mobil începând cu sfârşitul lunii septembrie când compania va introduce in oferta sa comerciala si terminale compatibile  4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600). Clienţii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, descărca aplicaţii, muzică, iar streaming-ul video sau încărcarea fişierelor de dimensiuni mari se vor face cu timp de aşteptare mai scurt.

Noua licenţă a companiei in banda de 2600 MHz (TDD) a fost dobândită in urma unui proces de cesiune dintre 2K Telecom si RCS & RDS, cu acordul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii (ANCOM).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video