Relansarea abonamentului Twitter Blue, amânată pentru evitarea taxării cu 30% impusă de Apple

30.11.2022
Relansarea abonamentului Twitter Blue, amânată pentru evitarea taxării cu 30% impusă de Apple

Elon Musk tocmai ce a „descoperit” că Apple taxează cu 30% plățile făcute din aplicațiile instalate de pe App Store, decizând să amâne relansarea abonamentelor Twitter Blue până la găsirea unei alternative pentru ocolirea acestui comision.

Decizia apare în urma mai multor tweet-uri în care șeful Twitter și-a arătat dezaprobarea față de politicile Apple privind taxarea cu 30% a plăților inițiate din aplicațiile de iOS, numind-o ”taxa ascunsă de 30% asupra internetului.

Ce-i drept, Apple aplică acest nivel de taxare doar pentru companiile care realizează vânzări anuale de peste 1 milion de dolari, reducând acest prag la 15% pentru încurajarea micilor dezvoltatori de aplicații.

Însă pentru Twitter această concesie nu se aplică, Apple urmând să primească mai mult de un sfert din câștigurile rezultate din vânzările de abonamente Twitter Blue. Iar Musk este cu atât mai presat să evite această taxă, din moment ce măsurile discutabile pe care le-a luat de la preluarea companiei au îndepărtat majoritatea clienților de publicitate.

Disponibile pentru scurt timp înainte de a fi retrase, abonamentele Twitter Blue au putut fi comandate doar din versiunea pentru iOS a aplicației, fiind retrase după ce a ieșit la iveală că unul dintre beneficiile oferite, insigna ”Official”, este abuzat de utilizatorii care reușeau să obțină acest privilegiu pe nedrept.

Ulterior, Elon Musk a spus că Apple a amenințat Twitter cu delistarea de pe App Store, dacă compania refuză să achite comisionul cerut pentru vânzările de abonamente Twitter Blue. Drept răspuns, șeful Twitter a spus că va lua în considerare dezvoltarea unui nou ecosistem software pentru smartphone-uri, dacă va fi obligat de Apple și Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult