RIAA uită să dea banii câştigaţi prin procese artiştilor

RIAA uită să dea banii câştigaţi prin procese artiştilor

Probabil cea mai detestată organizaţie din toată lumea, RIAA (Recording Industry Association of America), fură de la artiştii cărora se laudă că le apără drepturile. Şi totul se întâmplă în America.

RIAA este organizaţia mult hulită care a dat în judecată de-a lungul timpului multe reţele de P2P şi chiar persoane fizice de toate vârstele de la liceeni la pensionari. Şi toate astea pentru a apăra drepturile artiştilor cu care are contract. Dintr-un singur proces, cel cu Napster din 1999, RIAA a obţinut 270 milioane de dolari.

Numai că RIAA a uitat că dacă apără (cum se laudă) drepturile artiştilor, ar trebui ca banii, sau măcar o parte din ei, să ajungă la artişti. Până acum nu s-a întâmplat aşa, RIAA a oprit banii pentru ea. Iar artiştii ameninţă acum că vor da la rândul în judecată RIAA. Managerii unor formaţii/cântăreţi precum The Rolling Stones, The Eagles şi Jewel spun dacă nu vor primi în cel mai scurt timp banii pe care îi aşteaptă de mai bine de 10 ani, vor chema RIAA în judecată.

Dacă s-ar întâmpla în România toată treaba asta, am putea spune că e tipic românesc. Numai ca de fapt e tipic american. La baza organizaţiei RIAA stau 4 din cele mai imoprtante case de discuri: EMI, Sony BMG, Universal şi Warner.

riaa

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News