RockMelt – un nou browser de la fondatorul Netscape

17.08.2009
RockMelt – un nou browser de la fondatorul Netscape

Războiul browser-elor e pe cale să reînceapă, iar iniţiatorul nu este altul decât Marc Andreessen, co-fondatorul companiei Netscape, care doreşte să realizeze un nou browserRockMelt. Site-ul oficial există, echipa este formată şi gata de lucru.

Andreessen ne promite un altfel de browser, mult mai avansat decât ultimele versiuni ale binecunoscutelor Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari sau Opera, despre care spune că nu au ţinut pasul cu evoluţia Web-ului. Sigur, de la a vorbi şi până la a demonstra mai e cale lungă, însă afirmaţia lui curajoasă este cât se poate de normală. Până la urmă, trebuie să ne reţină atenţia cumva.

Dezvoltatorii au spus că RockMelt este abia la început şi că deocamdată nu are rost să discutăm despre cum va arăta şi ce performanţe va avea. Ne asigură însă că există loc de inovaţie şi că se vor folosi de toată experienţa lor pentru a ne oferi un browser complex – s-a sugerat iniţial cum că va integra FaceBook, însă oficialii site-ului de socializare au declarat că nu s-a avut încă în discuţie o colaborare cu RockMelt. Dacă se va confirma, vom putea spune că RockMelt este un browser social media.

RockMelt - un nou browser Web

Urmărește Go4IT.ro pe Google News