România, în premieră la 45° pe Google Maps şi Google Earth

România, în premieră la 45° pe Google Maps şi Google Earth

Inaugurat în urmă cu ceva timp, modul de vizualizare la 45° din satelit din cadrul aplicatiilor Google Maps şi Google Earth a primit astăzi un update care ne bucură: Google ne arată acum şi (o mică parte din) România la 45°.

Update-ul de azi aduce modul de vizulizare la 45° pentru 60 de oraşe. România se numără şi ea printre ţările care se bucură de atenţia celor de la Google. Nu veţi putea vedea toată ţara la 45°, dar puteţi survola astfel oraşe precum Bucureşti sau Sighişoara.

Pentru a face trecerea de la modul normal de vizualizare din satelit la cel de 45° trebuie să daţi click pe pictograma Satelit din colţul dreapta sus. Un singur click face trecerea de la vizualizarea normală, la cea de 45° şi invers.

Totodată, Google anunţă actulizarea imaginilor din satelit de înaltă rezoluţie pentru mai multe ţări. Şi da, România este şi ea pe listă, deşi, în modul street view, am observat aceleaşi imagini învechite, din mai 2009. Cel puţin în Bucureşti.

Ceea ce Google nu ne spune dar se poate observa cu ochiul liber este creşterea masivă a numărului de clădiri 3D. Se observă asta inclusiv în multe oraşe din Romînia.

Cei care au dispozitive Apple nu trebuie să-şi muşte buzele de ciudă din cauza asta. Google Maps pentru iOS pare să fie la o aruncătură de băţ.

Google Maps 45 de grade in Romania

Urmărește Go4IT.ro pe Google News