Rusia ar putea lansa propriul magazin de aplicații, alternativă Google Play Store

30.03.2022
Rusia ar putea lansa propriul magazin de aplicații, alternativă Google Play Store

Google a suspendat recent toate serviciile de plată oferite pe teritoriul Rusiei, tăind astfel veniturile pentru dezvoltatorii de aplicații care-și vindeau produsele prin intermediul Play Store.

Lucrând împreună cu dezvoltatorii software, Rusia ar putea încerca să ocolească sancțiunile internaționale lansând o alternativă Play Store locală, în speranța că utilizatorii nemulțumiți că nu mai pot cumpăra aplicații din Play Store vor veni pe platforma alternativă. Totuși, puterea de la Kremlin pare că a uitat de alte măsuri recent anunțate, care legalizează de facto pirateria software. Totodată, Moscova pare să nu știe că majoritatea vânzărilor generate de industria locală de software provin de la clienți din afara țării, rușii nefiind foarte dispuși să plătească pentru software-ul folosit, cu atât mai puțin acum, când piratarea produselor software de tot felul pare că a intrat în politica de stat a Rusiei.

„Din păcate, rușii nu mai pot folosi în mod normal Google Play pentru a cumpăra aplicații, iar dezvoltatorii și-au pierdut sursa de venit. Acesta este motivul pentru care am creat un magazin de aplicații rusesc, NashStore.”

Rusia nu este prima țară care încearcă să fenteze sancțiuni internaționale dezvoltând propria alternativă Play Store. Huawei încearcă deja de câțiva ani să-și impună propriul magazin de aplicații, App Gallery, compania subvenționată de guvernul de la Beijing cheltuind sume uriașe pe „promovare” și atragerea dezvoltatorilor de aplicații occidentali. Doar foarte puțini se arată interesați. Pe de o parte este problema stigmei de a „fenta” sancțiunile SUA, dar mai ales perspectiva realizării unor venituri modeste, participând într-un magazin de aplicații cu utilizatori puțini și nu foarte darnici.

Pregătit ca un magazin de aplicații local, găzduind aproape exclusiv aplicații create de către dezvoltatori software din Rusia, NashStore promite să aibă diversitatea unei Alimentare de pe vremea Comunismului, unde puțini intră și mai puțini cumpără.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult