Să vină clonele: robotul sociabil printat 3D, care dansează şi vorbeşte cu tine

Să vină clonele: robotul sociabil printat 3D, care dansează şi vorbeşte cu tine

Vizitatorii expoziţiei Internet & Mobile World 2015 (IMWorld 2015), cel mai mare eveniment „business to business” din România, dedicat soluţiilor digitale, mobile şi de software, vor avea ce vedea la Pavilionul Central al Romexpo Bucureşti.

“Ca şi în anii precedenţi, IMWorld 2015 va reuni sub acelaşi acoperiş cele mai noi invenţii în materie de tehnologie, cele mai tari gadgeturi şi cei mai cunoscuţi speakeri din domeniu. Vom avea un robot humanoid care dansează, vom prezenta ultimele trenduri în materie de realitate virtuală şi augmentată şi vom aduce mai aproape de fiecare dintre noi conceptul de Smart Cities for Smart Citizens şi pe cel de Internet of Things”, a declarat Alexandra Dabu, Project Managerul IMWorld 2015.

Brăţara Myo

Evenimentul organizat în perioada 7-8 octombrie vă găzdui numeroase gadgeturi, oferite spre testare în „Innovation Area”, dar şi în alte zone special amenajate. De exemplu, la eveniment, „invitat special” va fi GIGI 3, succesorul lui Gigi 1 şi Gigi 2, un robot humanoid, cu o înălţime de 1,6 metri, care se mişcă, dansează, întoarce capul, te urmăreşte cu privirea şi este capabil să susţină o conversaţie.

Un alt gadget interesant este MYO, brăţara care permite controlul wireless al tehnologiei prin intermediul gesturilor şi al mişcărilor efectuate de braţ. Oricine poartă MYO poate controla prin gesturi PC-ul, smartphone-ul, tableta sau orice alt device, prin Bluetooth. MYO foloseşte senzori şi o tehnologie computerizată, care se concentrează asupra activităţii electrice şi a muşchilor din antebraţul purtătorului pentru a determina gesturile.

FS ECHO PHONE, reprezintă un concept unic de telefon mobil, adresat celor care preferă un gadget cu design deosebit şi care permite iniţierea de convorbiri de lungă durată, într-un mod foarte simplu, fără a necesita folosirea unui sistem hands-free. Cu un design revoluţionar, telefonul se ataşează de ureche, unde se pliază perfect, având o formă complementară urechii umane. Totodată, materialele folosite la fabricarea acestui telefon (safir, aur, argint, aluminiu şi o foiţă subţire de piele) permit un balans perfect între dimensiunea şi greutatea lui, gadgetul fiind ideal pentru cei care vorbesc mult la telefon.

A doua zi a evenimentului va include şi o sesiune interactivă intitulată „The robots are coming”, în care va prezenta robotul sociabil printat 3D care dansează. Robotul a mai fost prezentat în cadrul unor evenimente de profil consacrate la nivel european, cum ar fi NEXT Berlin sau festivalul de la Cannes. Limor Schweitzer a fondat, în urmă cu 11 ani, RoboSavvy Ltd., companie specializată în dezvoltarea, distribuţia şi vânzarea de tehnologie din domeniul roboticii. Compania dezvoltă roboţi în scopuri educaţionale şi este creatoarea celui mai inteligent robot de cercetare din lume, cu o înălţime de un metru, precum şi a robotului printabil care seamănă cu Honda Asimo.

Accesul la IMWorld 2015 se face pe bază de înregistrare prealabilă, iar biletele pot fi cumpărate online pe www.imworld.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult