Samsung activează suportul pentru transferul eSIM de la un dispozitiv la altul

04.09.2023
Samsung activează suportul pentru transferul eSIM de la un dispozitiv la altul

Suportată mai ales pe telefoane high-end, folosirea „cartelelor” eSIM devine mult mai comodă pe telefoanele Samsung actualizate la firmware-ul One UI 5.1.

Deși tehnologia eSIM a fost intenționată să ofere o alternativă mai comodă la cartelele SIM în formă fizică, procesul de activare sau transfer al unui eSIM este destul de complicat în majoritatea țărilor, etapele de parcurs variind de la un operator de telefonie la altul. Încercând să rezolve această problemă, Google, Apple, Samsung și alți producători smartphone au introdus propriile mecanisme pentru activare și transfer eSIM. Din păcate, în lipsa unei abordări standardizate la nivelul industriei, soluțiile pentru transfer eSIM urmăresc mai degrabă păstrarea utilizatorilor în ecosistemul companiei respective, iar Samsung nu face excepție de la această regulă.

Google plănuiește să integreze suportul pentru transfer eSIM cu versiunea oficială de Android 14. Între timp, Samsung lansează propriul instrument de transfer eSIM pentru telefoanele și tabletele Galaxy recent actualizate la One UI 5.1.

Disponibil în meniul Settings, noua caracteristică promite inclusiv să convertească SIM-ul fizic într-un eSIM, iar compania a publicat chiar o pagină web care listează toate țările suportate și operatorii de rețea mobilă care acceptă această caracteristică:

  • Deschizi aplicația Settings de pe telefonul Galaxy pe care vrei sa transferi un eSIM și navigați la Connections » SIM Manager » Add eSIM.
  • Folosești opțiunea Other ways to connect to a mobile network
  • Alegi Transfer SIM from another device.
  • La următorul pas nu rămâne decât să deblochezi vechiul smartphone (care are un eSIM activ) și să îl apropii de noul telefon.
  • Folosesti opțiunea Transfer pe noul telefon.

Pentru a transfera un eSIM de pe un smartphone Galaxy pe un alt smartphone Galaxy, ambele smartphone-uri (sau tablete) Galaxy trebuie să ruleze One UI 5.1 și aibă configurată o metodă de blocare a ecranului prin funcția Secure Lock.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult