Samsung ar putea detrona Intel, devenind cel mai mare producător de microprocesoare din lume

02.05.2017
Samsung ar putea detrona Intel, devenind cel mai mare producător de microprocesoare din lume

Lider încă din anul 1993 în piaţa PC-urilor şi sisteme server, Intel nu a reuşit să se impună ca şi producător de chipseturi pentru dispozitive mobile, investiţiile masive în dezvoltarea şi promovarea gamei Atom generând rezultate modeste, insuficient pentru a acapara o cotă de piaţă consistentă.

Fără o prezenţă solidă în piaţa smartphone, Intel ar putea să nu mai fie cel mai mare producător de microprocesoare din lume pentru mult timp, acest titlul revenind spre jumătatea acestui an gigantului Samsung. Schimbarea ar putea fi oficializată odată cu publicarea buletinului de venituri pentru intervalul aprilie-iunie 2017, zvonurile anunţând o creştere de 4.1% comparat anului anterior. Astfel, veniturile Samsung ar fi de 14.6 miliarde dolari, comparat cu 14.4 miliarde dolari în tabăra Intel.

Trebuie spus că avântul luat de Samsung este şi rezultatul unei conjuncturi fericite pentru companie, vânzările de memorii DRAM şi NAND flash desfăşurându-se la preţuri cu 39%, respectiv 25%, mai mari decât anul anterior.

Cu un parcurs excelent în ansamblu, Samsung poate face uitat scandalul Galaxy Note7, acoperind pierderile înregistrate cu divizia Mobile. Ajutat de noua serie Galaxy S8, Samsung a anunţat deja cel mai profitabil început de an din istoria companiei, toate semnele de până acum indicând păstrarea acestei tendinţe şi în perioada imediat următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult