Samsung construieşte cea mai mare fabrică de ecrane OLED din lume

03.07.2017
Samsung construieşte cea mai mare fabrică de ecrane OLED din lume

Samsung, prin divizia Samsung Display, este deja cel mai mare producător de ecrane pentru dispozitive compacte din lume, însă competiţia tot mai aprigă oferită de rivalii Japan Display, LG Display şi alţi jucători cu potenţial de expansiune în acest domeniu (Xiaomi, Huawei, OPPO, Vivo) impun consolidarea poziţiei dominante prin investiţii majore într-o nouă fabrică specializate în producţia de ecrane OLED.

Cu volum estimat la 180.000 – 270.000 panouri OLED din generaţia a şasea în fiecare lună, noua fabrică localizată în provincia South Chungcheong va produce cu 30% mai multe ecrane OLED decât este posibil cu facilităţile de producţie actuale deţinute de Samsung în Coreea de Sud.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse anonime, aproximativ 1.75  miliarde dolari vor fi cheltuiţi doar pentru construcţia clădirilor ce vor găzdui noua fabrică, popularea acestora cu echipamente de ultimă generaţie adăugând costuri între 4 şi 14 miliarde de dolari. Activitatea de producţie ar urma să înceapă în anul 2019.

Aflată deocamdată la stadiu de zvon, noua fabrică ar putea fi precedată de investiţii pentru creşterea capacităţii de producţie la ecrane OLED în fabrica actuală, totalizând investiţii de 6.8 miliarde dolari.

Printre promotorii expansiunii plănuite de Samsung ar putea fi şi un contract negociat cu Apple pentru furnizarea de ecrane OLED, a cărui existenţă ar fi determinat deja mai mulţi producători asiatici să se alieze pentru furnizarea unei alternative. Cel mai probabil, competiţia va antrena o scădere a preţurilor la ecrane OLED, care vor înlocui în cele din urmă pe cele LCD.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult