Samsung Internet Browser primește o modificare inspirată de la platforma iOS

29.11.2021
Samsung Internet Browser primește o modificare inspirată de la platforma iOS

Samsung Internet Browser pare să ia o lecţie de la rivalul Safari, mutând bara de adrese la partea de jos a ecranului.

Pornind de la ideea că elementele de interfaţă des folosite sunt mai la îndemână dacă se află în partea de jos a ecranului, Samsung va permite mutarea barei de adrese din locaţia folosită până acum, la partea de jos a ecranului. Modificarea a fost operată de rivalul Google pentru ediţiile Chrome Dev şi Canary, deocamdată prin modificarea unui parametru de configurare ascuns.

Și în cazul Samsung, noul stil de interfață inspirat de versiunea Safari livrată cu iOS 15 este opțional și poate fi activat din meniul de configurare, de la secțiunea Layout and menu.

Pe lângă modificările aduse la partea de interfață, cea mai recentă versiune Samsung Internet Browser a primit și câteva îmbunătățiri pentru securitate și ușurința în utilizare. Spre exemplu, funcția Smart Andti-Tracking blochează acum inclusiv monitorizarea folosind așa numitele imagini invizibile (ex. poze cu dimensiunea 1×1 pixeli), inserate doar pentru a detecta încărcarea paginii respective și obține cât mai multe informații despre identitatea utilizatorului.

Vizând ușurința în utilizare, Samsung Internet Browser poate afișa acum sugestii de căutare chiar în timp ce tastezi cuvintele cheie în bara de adrese, teoretic, scurtând calea spre informația dorită.

Posesorii de telefoane Samsung primesc actualizare la cea mai nouă versiune de web browser în mod automat. În schimb, restul posesorilor de telefoane cu Android pot alege să instaleze Samsung Internet Browser din magazinul Play Store, pentru a încerca una dintre cele mai puternice alternative Chrome de pe piață.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult