Samsung lansează serviciul Pay Mini, compatibil cu toate dispozitivele Android

06.02.2017
Samsung lansează serviciul Pay Mini, compatibil cu toate dispozitivele Android

La scurt timp după ce Apple a anunţat Apple Pay, Samsung a venit cu soluţia proprietară Samsung Pay, care era disponibilă exclusiv pe dispozitivele sale. Succesul acestui serviciu de plăţi prin intermediul telefoanelor mobile a dus însă la extinderea serviciului, noul Samsung Pay Mini fiind o alternativă la alte sisteme de plăţi de pe dispozitivele dezvoltate de concurenţă, care funcţionează însă într-un mod limitat. Compania a anunţat că va lansa Pay Mini mai întâi în Coreea de Sud în cursul acestui trimestru.

Conform anunţului oficial, Samsung Pay Mini va funcţiona pe orice dispozitiv care rulează Android, care are acces la Google Play Store. Acesta trebuie să beneficieze de un display cu rezoluţie minimă de 1280 x 720 pixeli şi sistemul de operare Android 5.0 Lollipop instalat. Pentru a accesa noul serviciu, utilizatorii vor trebui să descarce aplicaţia Pay Mini, care va oferi acces la link-uri către servicii care beneficiază de plăţi de pe mobil prin intermediul Samsung. Fiecare tranzacţie va fi răsplătită cu puncte, care vor putea apoi fi folosite pentru a beneficia de oferte speciale.

Spre diferenţă de Samsung Pay de pe dispozitivele Galaxy, alternativa Pay Mini nu va funcţiona în modul offline. Noul serviciu este realizat exclusiv pentru plăţi online, iar tranzacţia poate fi realizată doar prin intermediul POS-urilor contactless. Compatibilitatea cu POS-urile magnetice clasice necesită hardware dedicat, care nu se găseşte decât în telefoanele realizate de Samsung (momentan).

O versiune de test este disponibilă de astăzi pe Google Play Store în Coreea de Sud, dar lansarea internaţională este programată pentru viitorul apropiat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult