Samsung, rămas cu imaginea de brand neatinsă după retragerea modelului Note7

21.11.2016
Samsung, rămas cu imaginea de brand neatinsă după retragerea modelului Note7

Deşi bilanţul financiar pentru sfârşitul de an 2016 arată dezastruos pentru divizia Samsung Mobile, percepţia utilizatorilor asupra brandului Samsung nu pare să fi avut prea mult de suferit, majoritatea acestora declarându-se în continuare încrezători în produsele companiei.

Potrivit unui sondaj Reuters, realizat în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie, retragerea definitivă a vârfului de gamă Note7 în urma problemelor legate de posibila incendiere spontană a bateriei este luată mai puţin în serios de utilizatorii de rând, 25% dintre cei chestionaţi declarând că nu ştiu nimic despre acest subiect. Mai mult, 27% dintre cei care au urmărit îndeaproape gestionarea retragerii modelului Galaxy Note7 se declară şi mai încrezători în produsele Samsung decât până acum.

Cu apetitul pentru produsele companiei încă la cote înalte, 91% dintre utilizatorii de telefoane Samsung se declară dispuşi să înlocuiască modelul actual tot cu un dispozitiv Samsung, iar 92% spun că ar cumpăra şi alte produse din oferta Samsung.

Spre comparaţie, utilizatorii Apple şi-au declarat loialitatea faţă de brandul smartphone preferat cu un nivel similar de încredere, 92% dintre respondenţi spunând că ar cumpăra următorul model iPhone.

Cât despre retragerea modelului Note7, conotaţia mai puţin negativă a evenimentului pare să fie explicată prin faptul că incidentele apărute au vizat totuşi un număr foarte restrâns de utilizatori, raportat la numărul total de cumpărători.

Rămâne însă de văzut câţi dintre cei care s-au grăbit să cumpere modelul Note7 imediat după lansare vor mai dori să repete experienţa şi la momentul lansării Galaxy S8, sau vor aştepta până când va fi clar că astfel de incidente nu se vor repeta.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult