Samsung va concura Facebook cu propria reţea de socializare

13.06.2012
Samsung va concura Facebook cu propria reţea de socializare

Samsung speră să prindă un loc printre greii reţelelor de socializare şi ţinteşte foarte sus, încercând să ofere propria alternativă la reţeaua Facebook.

Samsung va concura Facebook cu propria reţea de socializare

În prezent, Samsung are deja în portofoliu un serviciu de socializare numit Family Story, ce permite distribuirea de fotografi, sesiuni de chat între utilizatori şi crearea de alerte care sunt afişate pe anumite dispozitive Samsung.

Echipa care lucrează în prezent la proiectul „Samsung Facebook” speră să dezvolte o versiune mai bine finisată şi completă a reţelei Family Story, pe care să o prezinte publicului larg înainte de sfârşitul acestui an.

Noua reţea de socializare va fi disponibilă iniţial doar pe dispozitive Samsung (Smart TV, telefoane mobile, tablete, etc.), urmând să pătrundă mai târziu pe sisteme de operare şi dispozitive produse de terţi.

Oficialii Samsung şi-au exprimat încrederea în noul serviciu de socializare şi capacitatea acestuia a câştiga popularitate la nivel global. Din păcate Samsung nu a dezvăluit numele ales pentru reţeaua ce va concura Facebook. Aflăm totuşi că viitoarea reţea de socializare va fi susţinută de servere dispersate în mai multe ţări, localizate în regiuni cheie ale planetei. Chiar dacă pentru asta sunt necesare resurse financiare considerabile, efortul depus nu pare să intimideze o companie de talia Samsung.

Rămâne de văzut dacă ambiţiile gigantului sud-coreean vor da roadele sperate, oferind un competitor pentru reţeaua Facebook demn de luat în seamă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult