Serviciul OneDrive a fost actualizat cu albume, moduri mai bune de vizualizare şi indexare inteligentă

29.01.2015
Serviciul OneDrive a fost actualizat cu albume, moduri mai bune de vizualizare şi indexare inteligentă

În cadrul evenimentului de prezentare a platforme software Windows 10, Microsoft a acordat o atenţie suplimentară aplicaţiilor universale deoarece acestea vor oferi acel mediu unificat şi omogen care va simplifica trecerea de la un sistem desktop la o tabletă sau un telefon. Printre produsele software prezentate atunci s-a numărat şi aplicaţia Photos, iar serviciul de stocare OneDrive a început să primească deja actualizările care vor motoriza o parte dintre funcţiile aplicaţiei.

Interfaţa serviciului OneDrive oferă de multă vreme o secţiune dedicată fotografiilor stocate online, însă acesta nu a strălucit niciodată din punct de vedere al ergonomiei sau utilităţii. În cadrul unui articol publicat blogul OneDrive, Microsoft a anunţat o serie de schimbări care-şi vor face loc treptat în cadrul interfeţei Web şi a aplicaţiilor OneDrive pentru terminalele mobile.

Prima noutate este posibilitatea de organizare a imaginilor în cadrul unor albume. Fără a fi obligat să mute fişiere sau să modifice organizarea pe directoare, utilizatorul va putea crea un număr nelimitat de albume virtuale în care va putea grupa imaginile dorite. Aceste albume folosesc un design fluid cu derulare infinită care redimensionează imaginile de previzualizare şi elimină inesteticele spatii goale cauzate de diferenţele de dimensiune.

Cea de-a doua noutate care îmbunătăţeşte experienţa în utilizare este noul mod de vizualizare Full Screen. Mai rapid decât vechea implementare SIlverlight, acest mod de vizualizare foloseşte mai bine spaţiul de ecran şi oferă un panou informativ mai mare dar şi mai discret pentru toate informaţiile suplimentare precum EXIF, taguri sau date de partajare.

În final, OneDrive va beneficia de serviciile Bing pentru indexarea imaginilor. Această opţiune va indexa atât datele simple precum data, geolocalizarea sau denumirea, dar va folosi şi algoritmi speciali de imagistică pentru recunoaşterea automată a conţinutului. În momentul publicării articolului, această opţiune abia începuse să indexeze imaginile din contul OneDrive folosit, însă o parte din tagurile automate precum #outdoor, #building sau #sky începuseră deja să fie populate cu conţinut. Aceste opţiuni de indexare nu vor fi aplicate însă doar imaginilor, ci vor cuprinde treptat şi documentele PDF sau Office.

Aceste modificări vor fi disponibile treptate utilizatorilor OneDrive atât în cadrul interfeţei Web cât şi în cadrul aplicaţiilor pentru telefoane mobile sau tablete. În acest moment, aplicaţiile pentru Android şi iOS au fost deja actualizate, produsul pentru Windows Phone urmând să beneficieze şi el de atenţie în viitor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News