Sistem anti-piraterie pregătit de guvernul francez

26.11.2007
Sistem anti-piraterie pregătit de guvernul francez

Utilizatorii care vor descărca muzică sau filme prin modalităţi ilegale riscă deconectarea de la Internet, conform unui nou sistem anti-piraterie prezentat cu o săptămână în urmă. Acest sistem se bazează pe o înţelegere între guvernul francez, providerii de Internet şi a companiilor ce deţin drepturile de proprietate intelectuală pentru muzică şi filme.

Acordul între cele trei părţi prevede atenţionarea utilizatorilor care descarcă fişiere multimedia ilegal. Cei care ignoră aceste avertismente vor fi deconectaţi de la Internet sau li se vor bloca conturile de acces. Comisia care a pus la punct acest acord este condusă directorul general al FNAC, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de muzică şi film din Franţa.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a susţinut această iniţiativă. Acordul a fost primit cu reţinere de o serie de politicieni şi grupuri de consumatori care îl văd ca fiind mult prea restrictiv. Probleme puse de această iniţiativă fac referire şi la modalităţi mai mult sau mai puţin legale de monitorizare a traficului şi a fişierelor descărcate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News