Snapchat a ajuns la 750 milioane de utilizatori activi

17.02.2023
Snapchat a ajuns la 750 milioane de utilizatori activi

Deși, încă departe de rivalul Facebook (2.96 miliarde utilizatori activi) sau Instagram (1 miliard), Snapchat este rețeaua cu cel mai tânăr public, distincție care i-ar putea asigura succesul pe termen lung.

Concret, Snapchat numără 750 milioane de utilizatori activi cel puțin o dată pe lună, dintre care, 375 de milioane accesează platforma în fiecare zi. Spre comparație, proporția este de 2,96 și 2 miliarde utilizatori activi lunar/zilnic pe Facebook. Dar, în cel de-al doilea caz vorbim despre o demografie mult îmbătrânită, alcătuită din utilizatori care s-au alăturat în urmă cu mulți ani, puțin activi în prezent și în general „neprofitabili” pentru administratorul Meta.

Interesant este că, din colectivul de 750 milioane de utilizatori activi lunar, doar 150 de milioane provin din SUA. Altfel spus, Snapchat este o platformă cu anvergură globală, cu încă mult potențial de creștere rămas.

Potrivit CEO-ului Evan Spiegel, aplicația este accesată de trei sferturi dintre tinerii cu vârste între 13 și 34 de ani, din mai mult de 30 de țări. Cumulat, aceștia distribuie mai mult de 5 miliarde postări în fiecare zi.

Deși are doar șapte luni de la lansare, serviciul Snapchat+ numără deja peste 2,5 milioane de abonați. Totodată mai mult de 300 milioane de oameni accesează funcția Snap Map pentru a-și comunica locația prietenilor.

Veștile foarte pozitive despre evoluția Snapchat apar după prăbușirea spectaculoasă inițiată în anul 2021,pe fondul ascensiunii TikTok, stabilizată abia la jumătatea anului trecut. Între timp, rivalul din China pare că se împotmolește tot mai mult în suspiciunile legate de colectarea netransparentă a datelor despre utilizatori, respectiv, presupusa afiliere cu „aparatul” de spionaj al regimului comunist de la Beijing.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult