Snapdragon 8 Gen 1, cu 20-30% mai rapid decât Snapdragon 888 în AnTuTu

24.11.2021
Snapdragon 8 Gen 1, cu 20-30% mai rapid decât Snapdragon 888 în AnTuTu

Potrivit unui rezultat încă neconfirmat din surse multiple, Snapdragon 8 Gen 1 ar putea fi primul chipset pentru smartphone care depășește 1 milion de puncte în benchmark-ul AnTuTu.

Spre comparație, cele mai puternice telefoane bazate pe actuala generație Qualcomm, chipsetul Snapdragon 888, obțin scoruri între 700.000 și 800.000 punte.

Cunoscut anterior sub numele Snapdragon 898, următorul chipset pentru telefoane flagship ar fi fost redenumit din dorința producătorului Qualcomm de a simplifica denumirile folosite în prezent, devenind astfel mai clar care este modelul mai nou și mai puternic. Astfel, după Snapdragon 8 Gen1 va veni anul viitor cel mai probabil Snapdragon 8 Gen2, care va fi urmat de Gen3, … și tot așa.

Oricât de impresionat ar părea scorul AnTuTu aflat deocamdată „pe surse”, nivelul de performanță sugerat doar poziționează chipsetul Qualcomm în aceeași clasă de performanță cu MediaTek Dimensity 9000, un alt chipset care va folosi un nucleu principal de tip Cortex-X2 și procesul de fabricație pe 4nm dezvoltat de TSMC.

Venind să „răcorească” așteptările fanilor Android, performanțele noilor chipseturi Qualcomm și MediaTek sunt în principal comparate cu cele ale actualei soluții Apple A15 Bionic (folosită de iPhone 13), realizată folosind nodul de fabricație pe 5nm (N5P) lansat de TSMC anul trecut. Considerată o soluție intermediară, nodul de fabricație TSMC pe 4nm va fi cu siguranță folosit cu chipsetul Apple A16 care, deși ar putea să nu fie cu mult mai eficient decât actuala generație A15 pe 5nm, va reuși cu siguranță să distanțeze în mod confortabil noul iPhone 14 de competiția bazată pe Android.

Revenind la AnTuTu, punctajele obținute cu acest benchmark nu sunt echivalente de la o platformă la alta, comparațiile între Android și iOS fiind astfel inutile.

Qualcomm va oferi, probabil, mai multe detalii despre Snapdragon 8 Gen2 și viitoarea familie de chipseturi, începând cu 30 noiembrie, când are loc Snapdragon Tech Summit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult