SpaceX va testa un nou serviciu pentru acces la internet broadband prin satelit

08.06.2015
SpaceX va testa un nou serviciu pentru acces la internet broadband prin satelit

SpaceX, o companie specializată în proiectarea şi lansarea de vehicule spaţiale, a anunţat prin vocea CEO-ului Elon Musk planuri pentru implementarea unei reţele de sateliţi care să ofere servicii de acces la internet cu preţuri accesibile, disponibile pe întreg teritoriul planetei.

SpaceX va testa un nou serviciu pentru acces la internet broadband prin satelit

Planul cu o durată de implementare de aproximativ 5 ani va demara la începutul anului viitor odată cu lansarea a doi sateliţi-prototip, botezaţi MicroSat-1a şi MicroSat-1b, asigurând comunicaţiile între trei staţii aflate la sol – una în sediul din California, alta poziţionată la biroul SpaceX din statul Washington şi ultima la sediul companiei Tesla Motors, condusă de acelaşi Elon Musk.

CEO-ul SpaceX, Elon Musk

Mini-sateliţii proiectaţi de SpaceX vor avea un ciclu de viaţă de 6-12 luni, timp în care se vor desfăşura experimente menite să ˝valideze un nou tip de antenă pentru comunicaţii broadband, rezervată pentru designul final LEO constellation˝.

Potrivit CEO-ului SpaceX, reţeaua de sateliţi ce va fi implementată în următorii 5 ani va ajunge în cele din urmă să numere mii de sateliţi miniaturali, repartizaţi pe orbita pământului pentru a oferi servicii ieftine de acces la internet.

Alăturându-se proiectului început de Space X, partenerii Google şi Fitelity au contribuit deja cu investiţii ce totalizează deja 1 miliard de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult