Staţia Spaţială Internaţională poate fi vizitată virtual la 360 de grade prin serviciul Google Street View

20.07.2017
Staţia Spaţială Internaţională poate fi vizitată virtual la 360 de grade prin serviciul Google Street View

Începând de astăzi, Staţia Spaţială Internaţională poate fi vizitată virtual prin intermediul serviciului Google Street View. Aceasta este prima colecţie de imagini Street View într-un mediu fără gravitaţie. Oamenii pot vizita la 360 de grade 15 module din ISS şi două vehicule andocabile – SpaceX Dragon şi Orbital Cygnus.

 

Aceasta va fi prima colecţie Street View cu adnotări, o funcţionalitate disponibilă până acum doar în muzeele de pe platforma Google Art & Culture. „Pe măsură ce te plimbi prin modulele ISS pe Google Maps poţi vedea note care explică aspecte precum: zona unde astronauţii fac antrenamente fizice, ce tip de alimente mănâncă sau unde desfăşoară experimentele ştiinţifice”, potrivit unui comunicat al Google.

Proiectul a fost dezvoltat cu ajutorul NASA şi al Agenţiei Spaţiale Europene, utilizând camere de fotografiat DSRL şi alte echipamente deja existente la bord. Fotografiile Street View de pe ISS au fost realizate de astronautul francez Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană. 

 

 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult