Studiu: până la finalul acestui an 1 din 4 persoane va fi posesor de smartphone

Studiu: până la finalul acestui an 1 din 4 persoane va fi posesor de smartphone

Lumea se schimbă, iar cifrele nu mint. În curând, la nivel mondial aproximativ una din patru persoane va fi utilizator de smartphone.

Astfel, potrivit estimărilor companiei de analiză eMarketer, aproximativ 1.76 miliarde de oameni vor ajunge să deţină şi folosească un smartphone până la finalul acestui an, în creştere cu 25% faţă aceeaşi perioadă a anului 2013. Privind din altă perspectivă, faptul că 25% din populaţia planetei este formată din utilizatori de smartphone reprezintă un bun indicator pentru dimensiunea la care a ajuns piaţa dispozitivelor mobile, iar asta fără a se întrezări o tendinţă de plafonare în viitorul apropiat.

Studiu: până la finalul acestui an 1 din 4 persoane va fi posesor de smartphone

Din păcate statisticile furnizate de eMarketer nu detaliază rate de adopţie pentru fiecare ţară în parte, însă lideri sunt consumatorii din regiunea Asia-Pacific, care vor reprezenta în acest an mai mult de jumătate din totalul utilizatorilor de smartphone la nivel global.

Mai departe, eMarketer estimează că până în anul 2017 mai mult de 33% din populaţia planetei va utiliza telefoane inteligente. Însă această predicţie pare de-a dreptul modestă dacă luăm în calcul un studiu mai vechi aparţinând companiei Ericsson, estimând o rată de adopţie de până la 60% în anul 2019.

Între timp, eMarketer estimează că în anul 2015 vor fi deja 15 ţări în care mai mult de jumătate din populaţie vor fi utilizatori de smartphone, activitatea celor aproximativ 500 milioane de oameni  din aceste ţări urmând să aibă o influenţă vastă asupra pieţei de publicitate, comerţ electronic şi consumului de conţinut media.

Potrivit eMarketer, informaţiile furnizate sunt cu rol orientativ şi nu ar trebui interpretate ca date exacte. Aproape la fel de optimist a fost şi un raport al celor de la Business Insider, estimând că 1 din 5 persoane va fi posesor de smartphone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult