Surf, un micro-client BitTorrent oficial care rulează direct în browser

Surf, un micro-client BitTorrent oficial care rulează direct în browser

În luna ianuarie a acestui, compania BitTorrent Inc a anunţat începerea dezvoltării unei aplicaţii pentru descărcarea fişierelor omonime cu ajutorul unui browser. Astăzi, compania a anunţat că Surf a intrat în versiune Beta şi, pe lângă compatibilitatea cu browser-ul Google Chrome, acesta este oferit şi ca extensie pentru Mozilla Firefox.

Mai mult ca sigur că nici un utilizator de uTorrent sau Deluge nu va dezinstala aceste aplicaţii pentru a trece la BitTorrent Surf, însă aceasta este o micro-aplicaţie interesantă prin simplitatea ei, fiind o opţiune utilă pentru descărcarea rapidă a unor fişiere pe un calculator nou sau pentru cei care nu prea ştiu cum funcţionează BitTorrent şi nici nu sunt dispuşi să afle.

Oferit sub forma unei extensii, Surf este un produs foarte simplu. După instalare, acesta oferă un buton care deschide o interfaţă de mici dimensiuni care include un câmp de căutare, unul pentru rezultate şi unul pentru transferurile active. În mod implicit, Surf oferă trei motoare de căutare, adică Google, Bing şi Yahoo, însă acesta detectează automat formulare de căutare HTML din pagini şi permite adăugarea uşoară a unor agregatoare consacrate.

Interfaţa Surf oferă butoane pentru ştergerea sau oprirea transferurilor active, notificări pentru finalizarea unui transfer sau descoperirea unui motor nou de căutare,  putând fi setat şi ca aplicaţie implicită pentru fişierele .torrent.

După Sync şi SoShare, Surf este cel de-al treilea produs BitTorrent Inc anunţat în acest an care încearcă să ofere servicii simple şi utile pentru transferul de date, încercând totodată să spele şi blazonul pătat de asocierea nedreaptă cu pirateria. Conform paginii oficiale, Surf va fi folosit pentru promovarea anumitor tipuri de conţinut legal, oferind şi sugestii similare pentru descoperirea de conţinut nou.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News