Surse: Yahoo, afectat de o breşă masivă de securitate, compromiţând peste 500 milioane conturi de utilizator (UPDATE)

23.09.2016
Surse: Yahoo, afectat de o breşă masivă de securitate, compromiţând peste 500 milioane conturi de utilizator (UPDATE)

UPDATE: Yahoo a confirmat existenţa unei grave breşe de securitate, afectând încă din anul 2014 conturile a cel puţin puţin de 500 milioane de utilizatori.  Cei vizaţi de posibila deturnare a contului Yahoo sau furtul informaţiilor personale ataşate acestora vor primi începând de astăzi mesaje de informare atenţionând cu privire a necesitatea schimbării imediate a parolei de acces.

În ceea ce Yahoo numeşte „atac sponsorizat de un actor statal”, hackeri susţinuţi de agenţii guvernamentale au vizat sustragerea de informaţii personale care permit identificare a milioane de utilizatori ai conturilor Yahoo. Aparent, atacurile nu au vizat şi date referitoare la cardurile bancare, fapt ce ar fi sporit amploarea pagubelor rezultate. 


Potrivit mai multor surse apropiate companiei, Yahoo se confruntă cu o nouă breşă de securitate masivă, afectând datele private a milioane de utilizatori.

Apărut încă din luna august, un prim raport punea în centrul atenţiei un hacker recomandat cu pseudonimul ”Peace”, care ar fi oferit spre vânzare datele personale a peste 500 milioane conturi Yahoo, baza de date incluzând nume de utilizator, date de naştere, parole, iar în unele cazuri şi date despre conturi email de rezervă folosite de victime. La momentul respectiv, oficialii Yahoo au declarat că nu au la cunoştinţă despre existenţa breşei de securitate reclamate, însă nici nu au negat în mod clar existenţa acesteia.

Coincidenţă sau nu, publicarea noii breşe de securitate aşteptată pentru această săptămână vine într-un moment când acţionarii Yahoo negociază vânzarea companiei către gigantul Verizon, fapt ce ar putea afecta negocierea tranzacţiei estimată la suma de 4.8 miliarde dolari.

Contactaţi pentru mai multe detalii, oficialii Yahoo au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video