Telefoanele Samsung rătăcite pot fi urmărite prin funcția Find My Mobile, chiar dacă nu sunt conectate la rețea

Autor: Aurelian Mihai 24.08.2020
Telefoanele Samsung rătăcite pot fi urmărite prin funcția Find My Mobile,  chiar dacă nu sunt conectate la rețea

Samsung a adus îmbunătățiri funcției Find My Mobile, permițând utilizatori să folosească un alt telefon Samsung pentru a-și recupera telefonul pierdut, atât timp cât cunosc zona aproximativă unde l-au rătăcit.

Mai mult decât atât, poți debloca dispozitivul Samsung rătăcit și recuperat chiar dacă, din pricina aceluiași lapsus de memorie, i-ai uitat inclusiv parola, PIN-ul sau tiparul folosit pentru deblocarea ecranului. Dispozitivul rătăcit trebuie doar să fie conectat la un cont Samsung la care ai acces.

Find My Mobile, în modul offline

Însă potrivit descoperirilor făcute de entuziaști ai forumului XDA Developers, funcția de localizare implementată de Samsung are „puteri” nebănuite, putând fixa locația chiar și pentru dispozitivele care nu sunt conectate deloc la rețeaua de telefonie mobilă, sau cea Wi-Fi.

În mod sugestiv, denumită Offline finding, funcționalitatea poate fi accesată doar dacă folosești în rolul de „detector” un alt telefon Samsung, iar pe telefonul rătăcit a fost în prealabilă bifată opțiunea Offline finding.

Potrivit Samsung, „Acest lucru va permite ca telefonul dvs. să fie găsit de dispozitivele Galaxy ale altor persoane chiar și atunci când nu este conectat la o rețea. De asemenea, va permite utilizarea telefonului pentru a scana dispozitivele Galaxy pierdute care pot fi în apropiere. Puteți, de asemenea, găsiți ceasuri și căștile audio dacă acesta a fost ultimul dispozitiv la care s-au conectat. ”

Altfel spus, dacă ți-ai rătăcit telefonul Samsung încă neconectat la o rețea de telefonie mobilă sau rețea Wi-Fi, acesta va apărea totuși pe „radarul” altui telefon Galaxy, dacă se află suficient de aproape.

Aparent, fără a fi vorba despre o conspirație pentru urmărirea utilizatorilor de Android chiar și după ce bifează modul „Avion”, Samsung doar s-a grăbit să copieze funcționalitatea similară pregătită de Apple pentru telefoanele iPhone echipate cu versiunea iOS 13.