Threads va avea și interfață web, plus funcție de căutare. Totuși, nicio veste despre lansarea europeană

08.08.2023
Threads va avea și interfață web, plus funcție de căutare. Totuși, nicio veste despre lansarea europeană

Cu nume complet ”Threads, an Instagram app”, platforma de socializare lansată de Meta pentru a concura X (Twitter) va putea fi accesată și fără aplicația de mobil, conectându-te cu orice web browser.

La fel ca Google și Apple, Meta s-a temut de politicile UE privind colectarea datelor personale, decizând în ultima clipă să amâne lansarea noii platforme Threads pentru utilizatorii europeni. Cu toate acestea, platforma a reușit să atragă 60 de milioane de utilizatori, după doar o zi de la lansare.

Între timp, entuziasmul față de platforma dezvoltată pe fundațiile Instagram s-a mai temperat, Meta trecând deja la măsuri ‘retention-driving hooks’ pentru captivarea utilizatorilor actuali, înainte ca aceștia să înceapă să părăsească platforma. Totodată, versiunea web a serviciului deschide o nouă modalitate de accesare a platformei, vizând în special fanii X (fost Twitter) care navighează din fața PC-ului.

Atât versiunea web, cât și aplicațiile pentru Android și iOS vor primi și o funcție de căutare, cerută insistent de utilizatori și de altfel esențială pentru descoperirea a noi surse de informații. CEO-ul Mark Zuckerberg precizează că ambele noutăți sunt în curs de testare, urmând a fi disponibile peste câteva săptămâni.

Însă deocamdată, portalul Threads.net rămâne inactiv, utilizatorii fiind doar invitați să instaleze aplicația din magazinele oficiale de aplicații, sau prin scanarea unui cod QR.

Aplicația originală Threads a fost criticată pentru că ar fi puțin mai mult decât o clonă a Twitter, ce nu aduce prea multă inovație.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News