TikTok adaugă Content Levels – noi setări care ar trebui să protejeze minorii de clipuri dăunătoare

14.07.2022
TikTok adaugă Content Levels - noi setări care ar trebui să protejeze minorii de clipuri dăunătoare

TikTok a anunțat recent o setare care va permite utilizatorilor ce inițiază sesiuni livestream să restricționeze accesul persoanelor sub vârsta de 18 ani. Realizând că nu se pot baza doar pe cooperarea autorilor de conținut, administratorii platformei pregătesc Content Levels, o modalitate mai comprehensivă de diferențiere a clipurilor video, în funcție de publicul căruia îi este adresat.

Recunoscând tacit că postările cu tentă pornografică reprezintă doar „vârful iceberg-ului”, într-un veritabil ocean de pericole, administratorii TikTok vor aplica filtrarea clipurilor pentru o anumită audiență și în funcție de alte aspecte, cum ar fi hashtag-urile folosite. Astfel, simpla atribuire la clipul distribuit a unui hashtag pe care administratorii TikTok îl atribuie unui subiect nepotrivit minorilor va duce automat la ascunderea clipului respectiv pentru utilizatorii care nu se încadrează în grupa potrivită de vârstă.

Recent, TikTok a introdus criteriul comunicării vârstei reale la autentificarea în aplicația nou instalată pe smarpthone sau tabletă, completarea acestei informații stabilind accesul ulterior la clipurile distribuite pe platformă. În timp ce măsura este binevenită, merită precizat că TikTok nu verifică în mod concret acuratețea datelor introduse. Altfel spus, utilizatorii minori care declară altă vârstă decât cea reală nu sunt verificați suplimentar. Putem doar presupune că TikTok va introduce cândva un sistem adițional pentru probarea vârstei reale, cum ar fi analizarea AI clipurilor distribuite pe contul respectiv, spre a determina dacă protagonistul este sau nu adult. Deocamdată, întregul sistem pare că se bazează pe onestitatea utilizatorilor, care au tot interesul să „fenteze” obstacolele nou ridicate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult