TikTok introduce clear mode, setarea care asigură dependența „supremă”

05.06.2022
TikTok introduce clear mode, setarea care asigură dependența „supremă”

De acum, vei putea urmări filmulețe pe TikTok fără nicio altă distracție, o singură setare scoțând din imagine toate butoanele afișate permanent.

În mod normal, atunci când vezi ceva pe TikTok, clipul respectiv are și ceva butoane relevante pentru funcții de socializare, cum ar fi acordarea de Like și accesarea secțiunii pentru comentarii. Însă bifând clear mode te vei putea concentra exclusiv pe vizualizarea continuă de filmulețe, până la epuizare.

Pe scurt, setarea este menită să consolideze dependența „celor mai devotați” utilizatori, asigurând că-și pot urmări pasiunea fără nicio altă distracție.

Pe lista detaliilor ascunse intră și aspecte esențiale, precum numele profilului TikTok urmărit și interacțiunile acestora, cum ar fi like-uri și comentarii primite. În mod ideal, fanii cu adevărat devotați ar trebui să părăsească experiența de vizionare imersivă din propria inițiativă, acordând aprecierile cuvenite pentru vedetele TikTok preferate.

Deocamdată, se pare că opțiunea Clear Mode este doar testată cu grup restrâns de utilizatori, selecționați din anumite regiuni ale lumii. Pentru aceștia, opțiunea Clear Mode apare chiar în spatele butonului Add to Favorites, administratorii TikTok asigurând astfel că setarea nu poate fi ignorată, nici măcar din greșeală.

Practic, invitând controverse, noua experiență TikTok ar avea nevoie de rezultate excepționale pentru a depăși faza de testare, modul de vizionare sfidând mai toate principiile după care funcționează rețelele de socializare, blocând funcții de bază precum acordarea de like-uri și abonarea la respectiva vedetă, promovând doar un timp de vizionare cât mai mare în rețeaua TikTok.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult