TikTok testează Nearby Feed, o nouă categorie pentru conținut local

24.08.2022
TikTok testează Nearby Feed, o nouă categorie pentru conținut local

Selecția de conținut TikTok ar putea deveni mult mai personală, administratorul ByteDance suplimentând feed-ul implicit ”For You” cu o nouă opțiune ”Nearby”, care selectează doar clipuri încărcate de utilizatori din orașul tău sau împrejurimi.

Noua funcție este testată deocamdată cu un grup restrâns de utilizatori din Asia de Sud-Est, cu condiția ca aceștia să fi acordat aplicației permisiunea pentru accesarea coordonatelor de localizare.

Planul este de a livra utilizatorilor nu doar clipuri interesante de urmărit, selectate de algoritmii TikTok pe baza preferințelor observate până acum, ci și conținut cu adevărat util, ajutând-ui să descopere evenimente și locații interesante din apropiere. Spre exemplu, dacă în orașul tău are loc o petrecere la care participanții fac live pe TikTok sau distribuie clipuri video, ai putea să descoperi acel conținut în Nearby Feed chiar dacă persoanele respective nu sunt în lista ta de prieteni și nici nu ai fost „identificat” de algoritmii platformei ca fiind interesat de evenimentul respectiv.

Astfel, utilizatorii vor avea la dispoziție trei feed-uri distincte de conținut: For You, feed-ul Following cu conținut distribuit de contactele pe care le urmărești și feed-ul Nearby, echivalent secțiunii Explore oferită de YouTube.

Deocamdată nu este clar cât ar putea dura până ce noul feed de conținut va fi disponibil pentru toți utilizatorii TikTok, însă administratorul ByteDance pare hotărât să ajungă din urmă rivalul Snapchat, care oferă deja o funcție similară pentru utilizatorii săi.

Interesant este și că unul dintre directorii Google a recunoscut că tot mai mulți utilizatori folosesc TikTok pentru a găsi locuri noi, ceea ce are un impact inclusiv asupra căutărilor Google. De exemplu, puteți căuta videoclipuri cu un restaurant direct pe TikTok în loc să căutați informații despre acesta pe Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult