TikTok va permite resetarea feed-ului For You, dacă clipurile devin repetitive sau abordează teme neinteresante

03.02.2023
TikTok va permite resetarea feed-ului For You, dacă clipurile devin repetitive sau abordează teme neinteresante

Venind ca o recunoaștere tacită a „capcanei” în care sunt atrași unii dintre utilizatorii TikTok, ByteDance va permite resetarea feed-ului For You, pentru acei utilizatori care consideră prea repetitive sau neinspirate clipurile sugerate spre vizionare de algoritmii platformei.

Spre exemplu, utilizatorii care arată prea mult interes față de un subiect anume pot ajunge să fie bombardați cu clipuri aproape exclusiv pe acel subiect, algoritmii TikTok amplificând până la nivel de obsesie preocuparea respectivului utilizator. Iar dacă preocuparea este pe un subiect sensibil, cum ar fi imaginea de sine, sau o provocare devenită virală, deja putem anticipa cum anumite persoane ușor influențabile pot fi împinse către gesturi necugetate, doar urmărind clipurile inserate în feed-ul TikTok.

Deși, nu vine ca o explicație prea convingătoare, scopul algoritmilor TikTok este acela de a maximiza participarea utilizatorilor, livrându-le exact tipul de conținut de care se arată interesați. Problema este că, așa cum au fost concepuți, algoritmii TikTok nu au o limită anume cu privire la „dependența” pe care o pot da utilizatorilor. Astfel, pot rezulta situații în care predispozițiile utilizatorilor către un anumit specific de conținut sunt oglindite și amplificate de algoritmii TikTok.

Acționând după principiul, mai bine mai târziu decât niciodată, ByteDance testează acum o funcție numită Refresh. Așa cum spune și numele, opțiunea de forma unui simplu buton permite utilizatorilor să-și reseteze selecția de clipuri livrate în feed-ul For You, dacă ajung la concluzia că sugestiile primite au devenit repetitive, sau irelevante față de actualele preferințe de vizionare. Deocamdată, nu este clar dacă noua funcție permite resetarea algoritmilor TikTok până la nivelul unui cont nou înregistrat, sau doar o „reînvățare” parțială a preferințelor de vizionare.

Vestea apare după ce recent, unii dintre angajații din SUA au recunoscut în mod public existența unei funcții ”Heating” care permite viralizarea oricărui clip TikTok, practic, la o apăsare de buton.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult