TOP 3: Tipurile de conturi online pentru care utilizatorii simt nevoia să aleagă parole puternice

11.01.2018
TOP 3: Tipurile de conturi online pentru care utilizatorii simt nevoia să aleagă parole puternice

Numărul persoanelor care folosesc parole complexe pentru fiecare cont online pe care îl au este foarte mic. Totuşi, deşi în general utilizatorii nu sunt foarte atenţi la aspectelele care ţin de securitatea pe internet, sunt trei tipuri de conturi online pentru care oamenii simt nevoia să aleagă parole puternice.

Atunci când au fost întrebaţi de dezvoltatorul de soluţii de securitate Kaspersky Lab care sunt acestea, 63% dintre respondenţi au indicat conturile de online banking, 42% – aplicaţiile de plată, inclusiv portofelele electronice, iar 41% conturile de online shopping.

„Cu toate acestea, dificultatea de a ţine minte parole complicate înseamnă că oamenii riscă să le uite şi să rămână fără acces la conturi. Două din trei persoane (38%) nu îşi pot recupera repede parolele după ce le pierd. Acest lucru ar putea crea frustrare şi stresul de a nu-şi putea derula activităţile normale”, potrivit unui comunicat al companiei.

Cât despre păstrarea parolelor, jumătate dintre respondenţi (51%) le ţin într-un loc nesigur, un sfert (23%) dintre ei notându-le într-un carneţel, ca să nu fie nevoiţi să le ţină minte.


 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult