Transformă orice pagină web într-o veritabilă carte electronică

Transformă orice pagină web într-o veritabilă carte electronică

Uneori vrei doar să citeşti un articol. Vrei să te concentrezi asupra textului şi a subiectului, fără a-ţi fi atrasă atenţia de diverse alte elemente. Vrei, poate, să ai în faţă o carte virtuală care să reproducă electronic foaia de hârtie cu text negru pe alb.

Această posibilitate îţi este oferită de Readability. Readability este un relativ scurt cod JavaScript care reformatează paginile web, păstrând doar textul şi imaginile dintre paragrafe. Sunt eliminate orice alte elemente, inclusiv coloane laterale şi tabele.

Simplificarea paginilor web cu Readability presupune doi paşi: configurarea şi utilizarea propriu-zisă.

Configurare

În primul rând, trebuie să intri pe pagina oficială Readability şi să configurezi viitoarea pagină de carte electronică. Poţi alege stilul paginii, dimensiunea textului şi lăţimea paginii. La fiecare set există câte cinci opţiuni.

Readability

Poţi vedea cum va arăta viitoare pagină, chiar în timp ce bifezi variantele disponibile. De asemenea, poţi bifa opţiunea Convert hyperlinks to footnotes. Aceasta va elimina link-urile din text şi le va afişa la sfârşitul paginii, ca pe o legendă. Asta pentru a se apropia şi mai mult de ceea ce înseamnă o pagină de carte.

Utilizare

Când ai terminat de configurat şi eşti mulţumit de rezultat, trebuie să treci la pasul doi şi ultimul. Nu ai de făcut decât să tragi cu mouse-ul butonul Readability în bara de bookmark-uri a browser-ului tău.

Readability

Acum, în pagina web pe care vrei să o reformatezi folosind Readability, apeşi butonul Readability din bara de bookmark-uri. Instantaneu, pagina respectivă va fi transformată într-o pagină de carte electronică.

Readability este un aşa-numit Bookmarklet. Acest termen defineşte un mic instrument web care se foloseşte pe acelaşi principiu ca bookmark-urile unui browser. Pentru cei care citesc mult pe Internet, metoda oferită de Readability îi poate ajută să-şi streseze mai puţin ochii.

Readability – Installation Video for Firefox, Safari & Chrome from Arc90 on Vimeo.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News