Transmisiile live pe Facebook, accesibile acum tuturor utilizatorilor

29.01.2016
Transmisiile live pe Facebook, accesibile acum tuturor utilizatorilor

Transmisiile live pe Facebook vor fi foarte curând la îndemâna oricui. Lansată iniţial ca o componentă exclusivistă, accesibilă doar celebrităţilor cu profile verificate şi iniţial doar prin intermediul aplicaţiei Mentions, posibilitatea de a transmite semnal video de pe smartphone în timp real ajunge pe toate profilele utilizatorilor. Funcţia este disponibilă în acest moment în Statele Unite şi vine foarte curând şi în Europa.

Iniţializarea unui flux video live este foarte simplă şi porneşte ca un simplu status nou. Alături de posibilitatea de a ataşa o fotografie, de a eticheta pe cineva sau de a adăuga un sticker apare o nouă pictogramă pentru transmisii live. Aceasta oferă posibilitatea de a adăuga un titlu şi de a seta vizibilitatea între prietenii de pe Facebook şi poate fi pornită apoi la comandă apăsând pe butonul „Go Live”.

În timpul transmisiei, vei putea vedea numărul de utilizatori care accesează fluxul video, alături de comentariile lor în timp real. La sfârşitul înregistrării, clipul este salvat pe pagina personală şi poate fi vizionat de către cei care au avut acces la filmare (poate fi postare publică, doar pentru prieteni, privată sau pentru o listă personalizată). Desigur, Facebook oferă şi posibilitatea de a şterge înregistrarea, în cazul în care nu doriţi să rămână pe serverele sale.

Transmisiile live debutează astfel în Statele Unite exclusiv în aplicaţia pentru iOS, urmând ca în curând să fie integrată şi în cea pentru Android. Facebook nu a anunţat încă o dată exactă pentru lansarea în Europa, însă aşteptarea nu ar trebui să dureze mai mult de „câteva săptămâni”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult