TV Online – programe cu mii de posturi TV online gratuite

TV Online - programe cu mii de posturi TV online gratuite

Scriam nu în urmă cu mult timp în urmă despre site-urile româneşti care îţi oferă acces la posturile TV online. În afară de acestea, mai există o cale prin care poţi urmări posturile TV online. Tot gratuit, bineînţeles. Este vorba de aplicaţii software care includ liste cu sute sau chiar mii de posturi TV online.

În comparaţie cu site-urile Web, aceste programe au un avantaj destul de important: nu trebuie să instalezi plugin-uri sau addon-uri pentru Internet Explorer pentru a le urmări.

Super Internet TV

Autointitulat Super Internet TV, acest program are o bază foarte bogată de posturi TV online, peste 1.900. Alături de acestea, în baza de date se mai regăsesc peste 5.000 de posturi de radio online şi aproximativ 200 de camere Web care transmit live din diverse colţuri ale lumii.

Super Internet TV

Programul are o interfaţă foarte simplă. Pentru cele trei tipuri de stream-uri (TV online, radio online şi camere Web) există câte un tab separat. Un simplu dublu click pe postul dorit duce la deschiderea acestuia. Se poate întâmpla ca unele posturi TV online să nu meargă uneori. Nu este vina programului, ci a stream-ului transmis de postul respectiv.

Deşi majoritatea posturilor TV online merg fără probleme în cadrul programului, în funcţie de tipul stream-ului, pentru unele posturi este necesară prezenţa pe sistem a programului Real Player. În acest caz, programul va deschide automat pagina de pe care acesta poate fi descărcat.

Posturile accesate în mod frecvent pot fi salvate la Favorites. Din păcate, Super Internet TV este un program comercial ce poate fi utilizat gratuit doar pentru 21 de zile.

Super Internet TV

TvAnts

TvAnts este un program atipic pentru categoria din care face parte. Nu are lista cu posturile TV online ordonate alfabetic sau pe criteriu regional. Accesarea unui post se face prin căutare. De exemplu, dacă vrei să cauţi un post de sport este suficient să dai un search după cuvântul sport, iar programul va returna toate posturile care au în denumire sau descriere acest cuvânt. Un dublu click pe unul din posturile găsite duce la deschiderea acestuia într-o fereastră nouă.

TvAnts

În caz că este necesar un anumit codec pentru redarea unui stream TV, programul va realiza singur instalarea, dar nu înainte de a cere acordul utilizatorului. Avantajul lui TvAnts este faptul că nu costă nimic, este free. Din păcate, va trebui să suporţi două linii de reclame deasupra şi dedesubtul imaginii.

TvAnts

OnLineLive

OnLineLive este un program gratuit şi extrem de simplu de folosit. Totul se întâmplă într-o singură fereastră. În stânga acesteia este lista de posturi TV online, ordonate după ţară. În restul ferestrei este afişată imaginea. OnLineLive foloseşte motorul de Windows Media Player pentru redarea posturilor TV online şi are o listă destul de bogată de posturi româneşti în baza de date.

OnLineLive

OnLineLive

În afară de cele trei programe amintite, pe Internet mai pot fi găsite cel puţin câteva zeci de aplicaţii asemănătoare. Însă multe dintre acestea ascund adevărate capcane, de la adware la spyware. Aşa că alegerea şi instalare acestui tip de programe trebuie făcute cu mare atenţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News