Twitter a început să blocheze accesul vizitatorilor neautentificați

30.06.2023
Twitter a început să blocheze accesul vizitatorilor neautentificați

Twitter a eliminat posibilitatea de a răsfoi conținutul platformei fără autentificare, obligând astfel toți vizitatorii să devină utilizatori înregistrați.

Acum, indiferent de modul în care încerci să conținutul platformei, din pagina de pornire sau printr-un link direct către un tweet sau un profil de utilizator, ești blocat cu un ecran de login.  Vestea bună este că măsura nu pare să excludă folosirea opțiunii ”Embed” pentru a afișa tweet-uri individuale pe alte site-uri web. Însă dacă interacționezi cu un astfel de tweet nu vei putea trece mai departe de postarea inițială fără autentificare (sau înregistrarea) unui cont. În mod evident intenționată pentru a crește „șeptelul” de utilizatori (și prin extensie, valoarea business-ului achiziționat de Elon Musk), măsura transformă rețeaua Twitter într-un ecosistem închis, blocând accesul la informații pentru oricine nu este utilizator înregistrat și autentificat pe platformă.

Măsura se aplică la nivel global, pentru toate conturile de utilizator și postările acestora distribuite în mod public. Anterior, Twitter permitea vizitatorilor acces limitat la platformă fără un cont – puteai să vezi tweet-uri publice și profiluri de utilizatori, de exemplu, dar nu puteai aprecia sau lăsa comentarii. Cert este că unele indicii pentru schimbarea pregătită au apărut de ceva timp, vizitatorii neautentificați care petreceau „prea mult timp” pe platformă fiind blocați la intervale aleatorii cu o fereastră pop-up, solicitând autentificare cu un cont Twitter.

Twitter încă nu a anunțat în mod public această schimbare, rămânând de văzut dacă acesta este un experiment al platformei sau o modificare permanentă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult