Twitter a trecut la modul de afișare algoritmic al postărilor, în stil TikTok

14.01.2023
Twitter a trecut la modul de afișare algoritmic al postărilor, în stil TikTok

La fel ca TikTok, postările apărute în timeline-ul Twitter sunt de acum afișate în funcție de prioritatea stabilită de algoritmii platformei, platforma administrată de Elon Musk mutând feed-ul cronologic într-un tab secundar.

În continuare, utilizatorii pot accesa și tab-ul cu afișare cronologică, însă vor trebui să facă asta de fiecare dată când pornesc aplicația de mobil, Twitter preferând de acum un mod de afișare care favorizează postările distribuite de abonații Twitter Blue, postări sponsorizate și alte tweet-uri devenite virale.

Decizia ca Twitter să folosească implicit sugestiile algoritmice în loc de cele mai recente tweet-uri are drept scop declarat un mai bun control asupra dezinformărilor, asigurând că tweet-urile noi devin vizibile pentru majoritatea utilizatorilor și primesc șanse reale de viralizare doar după de primesc „undă verde” din partea filtrelor automate ale platformei. Practic, Twitter afișează acum două tab-uri în partea de sus a aplicației, direcționând utilizatorii către versiunea „optimizată” a feed-ului.

În continuare, utilizatorii care doresc accent instant la noutățile apărute pe Twitter le pot găsi comutând la tab-ul ”Following”, postări recente distribuite de paginile pe care le urmărești. În schimb, utilizatorii mai puțin experimentați se aleg versiunea algoritmică timeline-ului Twitter, care înlocuiește feed-urile „Home” și „Latest” din ecranul principal al aplicației.

Indiferent de conturile pe care le urmărești, noul tab „For you” poate insera și alte postări auto-selectate pe baza preferințelor tale de conținut, rețeta împrumutată de la platforma TikTok având scopul de a te captiva cât mai mult cu postări mai mult sau mai puțin relevante. Cu cât mai mult timp petreci pe Twitter, cu atât mai bine vor arăta veniturile generate din publicitate și statisticile de activitate prezentate acționarilor.

Noua versiune Timeline este disponibilă mai întâi în versiunea pentru iOS a aplicației, urmând să fie activată și pentru utilizatorii de Android, respectiv, din interfața web a platformei de microblogging.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult