Twitter începe testarea butonului Downvote cu toți utilizatorii rețelei, util pentru descurajarea articolelor sau comentariilor nepotrivite

07.02.2022
Twitter începe testarea butonului Downvote cu toți utilizatorii rețelei, util pentru descurajarea articolelor sau comentariilor nepotrivite

Răspunzând solicitărilor exprimate de utilizatori, Twitter introduce echivalentul butonului Dislike. Opţiunea numită downvote apare alăturată butonului Like, la partea de jos a listei de comentarii.

Twitter a confirmat că butonul „Downvote” este în teste pentru un număr limitat de utilizatori. care îl pot folosi pentru a „vota” ascunderea comentariilor cu care nu sunt de acord, ca o reacție la tweet-urile cu care nu sunt de acord.

Ulterior, Twitter poate investiga natura conţinutului, identificând postări care ar putea conține mesaje rasiste, pornografie, sau alte lucruri care ar putea ofensa utilizatorii, oprind propagarea acestora înainte de a ajunge la un grup prea mare de utilizatori.

Twitter testează două versiuni ale sistemului său de vot, inclusiv butoanele de vot pozitiv și de vot negativ. Utilizatorii din diferite zone care sunt eligibili pentru testare vor vedea aceste două tipuri de butoane. Twitter precizează că numărul de voturi negative nu este vizibil pentru public, caracteristica fiind deocamdată în faza de testare. Altfel spus, răspunsul butonului Downvote ar putea diferi în forma finală, în funcție de reacția anticipată de administratorii platformei de socializare.

Twitter nu se află la primul experiment de acest gen, compania folosind multă vreme butonul Favorite ca și metodă de a reacționa la tweet-uri. Sistemul de Like-uri a venit abia mai târziu, culminând acum prin includerea opțiunii pentru, vot negativ ca o nouă modalitate prin care utilizatorii își pot exprima dezacordul cu tweet-urile distribuite de persoanele pe care le urmăresc.

Cu toate acestea, administratorii Twitter spun că acesta nu este un buton de antipatie. De asemenea, voturile nu vor schimba ordinea răspunsurilor afișate, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult